De wortels van de EKB gaan terug tot einde de jaren ‘70, begin de jaren ‘80.In die periode waren  Richard & Marina Haverkamp in België.
Richard & Marina

Op Richards initiatief werden Bijbelstudies gegeven bij mensen aan huis. Deze samenkomsten groeiden al snel uit tot een groep van een 30-tal volwassenen en kinderen. Er werd dan ook besloten om voor de samenkomsten een rijwoning te huren vlakbij het UZ . Omdat de snelle groei van de nog jonge gemeente zich doorzette, werd er al spoedig een ruimere woning gehuurd in Gentbrugge. Omdat de gemeente bleef groeien werd er in 1993 besloten om een zustergemeente op te richten in Mariakerke. In het najaar van het jaar 1998 werd het huidige pand aangekocht, grondig verbouwd en opgeknapt. Beide groepen konden voortaan weer samen in één ruime zaal samenkomen. Er werd een buurtgebonden naam gezocht, en het werd “Evangelische Kerk Bourgoyen”, naar het natuurgebied vlakbij. Welkom in de EKB!

Er is meer

Voor wie nog meer over het ontstaan van de ECV-gemeentes wil weten, is er het boek van Richard: De God die ècht is. Het boek kan besteld worden voor €19,95 (portkosten België inbegrepen) door een mailtje te sturen naar decrock.d@telenet.be